<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

(tabu)WEBINAARITALLENNE: työelämä haastaa yhä useamman mielenterveyden

Työelämän muutokset haastavat monen työntekijän mielenterveyden. Mielenterveysongelmat luovat pelkoa työnantajissa, koska ei tiedetä miten niitä tulisi käsitellä. Miten työpaikalla tulisi toimia kun työntekijän mielenterveys järkkyy? 

Työkykyongelmista puhuttaessa katseemme siirtyy usein fyysisen työkyvyn rajoitteisiin. Tilastot näyttävät kuitenkin varsinkin nuorten mielenterveysongelmien olevan kasvussa. Mistä tämä johtuu? Miten suuresta ilmiöstä on kyse?

Nyt Suomen parhaat asiantuntijat avaavat mielenterveysongelmien kasvun syitä ja antavat konkreettisia vinkkejä mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja käsittelyyn työpaikoilla. Kuulemme myös mitä onnistunut työelämään paluu on edellyttänyt vaativissa mielenterveyskuntoutuja tapauksissa. 

Kesto 45min (pidetty  ti 2.10. klo 8.30)

HUOM! Lähetämme kaikille ilmoittautuneille webinaaritallenteen, joten ilmoittaudu mukaan vaikka et pääsisi livenä paikalle.

Webinaarissa kuulet muun muassa:

  • Mitä mielenterveys on? 
  • Mielenterveysongelmien kasvusta Suomessa - etenkin nuorilla työntekijöillä 
  • Miten mielenterveysongelmien syntyä voidaan ehkäistä työpaikoilla?
  • Vaativia mielenterveyskuntoutuja tapauksia: mitä onnistunut työhön paluu edellyttää?
WEBINAARISSA ESIINTYVÄT:

Jukka Kivekäs, Ylilääkäri, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Työssään vakuutuslääkärinä Jukka näkee, mitkä tekijät työelämässä ajavat ihmisiä hakeutumaan työkyvyttömyyseläkkeelle ja toisaalta, miten työkykyä tukevat järjestelyt työpaikoilla toimivat. Ihmisten polut hoitojärjestelmässä ovat joskus aika ihmeellisiä.

Susanna Kosonen, Asiantuntijakoordinaattori, Suomen Mielenterveysseura 

Susanna on toiminut yli kymmenen vuotta opetuksen ja ohjauksen tehtävissä varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut kehittämisen ja koulutuksen tehtävissä opetukseen, työelämään ja ennaltaehkäisevän mielenterveyden teemoihin liittyen. Erityisenä kiinnostuksen kohteena hänellä on ihmisen kasvu ja kehitys, hyvinvointia edistävä ohjaus ja estetiikan vaikutus hyvinvointiin. Susanna uskoo vilpittömän kohtaamisen ja välittämisen tuovan mielen hyvinvointia työelämään.

Sanna Salminen, Asiakkuusjohtaja, Barona Työkykypalvelut

Sanna haluaa olla mukana luomassa ja tarjoamassa Suomen parhaita työllistymisen ratkaisuja. Sannalla on vuosien kokemus muun muassa ammatillisen kuntoutuksen palvelun kehityksestä ja parhaiden mahdollisten ratkaisujen löytämisestä niin yksilöiden kuin yritystenkin haastavimpiin tilanteisiin.

mielenterveys_kasvokuvat