Operaattorina tekemässä tulevaisuuden autoilua

Millaiselta näyttää tuotannon operaattoreiden rooli BASF:n Harjavallan tehtaalla? Miksi kannattaa hakea mukaan? Tehtaanjohtaja Tomi Oja kertoo työstä, tiimistä sekä siitä, miksi kestävä kehitys ei ole sanahelinää vaan jokapäiväistä arkea BASF Harjavallassa.

Tomi_Oja_300x400

Miksi operaattoriksi BASF Harjavaltaan?

BASF on luomassa eurooppalaisen tavoitteen mukaista akkuteollisuutta, ja nyt on upea mahdollisuus päästä heti alkuvaiheessa mukaan matkalle. Tarjolla on sekä huikea näköala hiilidioksidineutraalimpaan autoiluun että oma, konkreettinen tehtäväkenttä kestävän kehityksen tekijänä.

Operaattoreita odottaa tärkeä rooli osana uudistumiskykyisien tienraivaajien tiimiä. Taustalla on BASF:n tutkimustyön ja edistyksellisen teknologian tuki. Vaikka BASF:n Harjavallan tuotantolaitos elää investointien ensimmäistä vaihetta, koko toiminnan perustana on iso, vakaa, maailmanlaajuisesti toimiva ja kehitykseen voimakkaasti panostava yritys.

Nyt ollaan luomassa täysin uutta, joten meillä oppii taatusti, ja tulevaisuudessa osaamistamme tarvitaan muu

allakin. Tiedossa on ihan jokaiselle meistä upeita kansainvälisiä mahdollisuuksia.

Jos olet valmis ottamaan uuden askelen uralla ja haluat vakaan työnantajan tuen sekä innostavan työpaikan, niin nyt on aika ottaa haaste vastaan. Toivotan uudet kollegat lämpimästi tervetulleeksi vastuunsa kantavaan porukkaamme.

Mihin tuotannon operaattorit pääsevät mukaan?

Pääset kehittämään ja ajamaan kemiallisesti haastavaa projektia, jonka tavoitteena on laadukas lopputuote. Operaattoreidemme työ takaa sen, että asiakkaat saavat juuri sen, mitä heille on luvattu. Harjavallan tehdas on BASF:n ensimmäinen tämän kokoluokan akku prekursorikemikaalien tuotantolaitos, joten ollaan luomassa jotain täysin uutta ja matka on taatusti mielenkiintoinen operaattoreille. Tuotannon operaattorit ovat jatkuvan kehityksen ytimessä ja myös heidät osallistetaan kehittämiseen päivittäisessä työssä tiimin jäseninä.

Millainen tiimi operaattoreita odottaa?

Voin täydestä sydämestäni luvata, että BASF:n porukassa jokaista tuetaan. Täällä ei tehdä yksin, vaan haasteet ja onnistumiset kohdataan yhdessä. Tämä pätee sekä BASF:n maailmanlaajuiseen organisaatioon että Harjavallan tuotantolaitoksen porukkaan. Avoimuus, yhdessä kehittäminen, osallistaminen. Olemme tekemässä tätä yhtenä tiiminä tuotannosta johtoon.

Mikä ohjaa päätöksentekoa BASF:lla?

Turvallisuus ja ympäristö ovat peruskivet, joita emme kierrä. BASF:n tulevassa tuotantolaitoksessa Harjavallassa valmistetaan sähköautojen akkukemikaaleja, eli jo lopputuote sinänsä on yksi kestävän kehityksen kulmakivistä. Mutta sähköautot ovat osa hiilineutraalimpaa tulevaisuutta vain jos niiden tuotantoketju noudattaa kestävän kehityksen periaatteita.

Siksi BASF:n arjessa vastuullisuus sekä kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteet ohjaavat päätöksiä ja käytännön tekemistä.
Esimerkkinä tästä on tuotantolaitoksen sijainti juuri Harjavallassa. Se mahdollistaa optimaalisen logistisen raaka-aineketjun. Harjavallan suurteollisuuspuiston alueella toimivat yritykset toimittavat merkittävän osan tarvittavista raaka-aineista ja hyödykkeistä. Raaka-aineketjun tulee olla stabiili, eli raaka-ainelähteet on turvattu, ja lisäksi kierrätetään ja hyödynnetään jo olemassa olevaa tarkasti neitseellisiä luonnonvaroja mahdollisimman pitkälle säästäen.

Nykyinen elämänmuotomme ei olisi mahdollista ilman metalleja, joten olennainen kysymys ei ole, tarvitsemmeko niitä vai ei. Sen sijaan meidän tulee kysyä, miten ne tuotetaan, hyödynnetään ja kierrätetään. Samalla tavoin on merkityksellistä, millaisella sähköllä tuotantolaitos pyörii. Harjavallassa on sitouduttu hyödyntämään vain uusiutuvaa energiaa, mikä pienentää akkujen hiilijalanjälkeä merkittävästi.

Sijaintimme Harjavallan suurteollisuuspuiston lähellä on etu myös siksi, että voidaan hyödyntää jo olemassa olevaa osaamista läheltä mahdollisimman tehokkaasti.

Vastavuoroisesti alueen ainutlaatuinen erityisosaaminen kohoaa vielä seuraavalle tasolle, kun tehtaallemme keskittyy akkukemikaalien tuotannon ammattilaiset. BASF tuo Harjavaltaan vakautta ja kasvua, ja yhdessä pärjäämme entistä paremmin.

 

Lue lisää työstä BASF:lla ja tutustu avoimiin tehtäviin >